tirsdag den 1. oktober 2013

Jeg melder mig hermed under fanerne...

En af mine favorit bloggere har idag postet et indlæg, som virkelig ramte plet hos mig.
Ulla sætter nemlig fokus på, hvordan blogland stille og roligt er blevet mere og mere "øde" efter Instagram-bølgen har ramt os! Jeg er SÅ enig i hendes synspunkter! (Læs hendes indlæg her!) Jeg har selv været og er stadig stor fan af Instagram. Elsker at man lynhurtigt kan dele glimt af sin hverdag, og få læssevis af inspiration den anden vej! Jeg synes dog også medaljen har en bagside. For det første er dele af Instagram langt mere overfladisk og forbrugsfikseret end fx det blogland jeg faldt for i sin tid. Forbrugsgodterier og perfekte billeder kan være fine, men jeg savner mere og mere tankerne bag billederne! Jeg må generelt give Ulla ret i, at jeg savner fordybelsen og de hverdagsfortællinger, som i min optik er bloglands force.

MEN man skal jo huske at feje for sin egen dør først, og i den forbindelse må jeg bare erkende, at:
- Jeg selv STINKER til at få lagt kommentarer rundt omkring på mine mange favoritblogs, som jeg dog STADIG følger på sidelinien. (Damn you Bloglovin/Blogger/Ipad/Iphone for at besværliggøre/omstændiggøre kommentarfunktionen!!)
- Jeg har i en lang periode repræsenteret det jeg kalder "forbrugs-vanviddet" på Instagram! (Jeg har for guds skyld haft perioder, hvor jeg har overvejet at skære ned på madbudgettet for at få råd til en skide lysestage!!!) Og det er slet, slet ikke sådan jeg "gerne" vil være! Men fordi jeg har rygrad som en regnorm har jeg været nødsaget til at "unfollow'e" en del brugere på Instagram! Jeg kunne simpelthen ikke stå for fristelserne!!

Det jeg egentlig prøver at sige er vel egentlig bare:
Lad os finde glæden ved og tilstedeværelsen i blogland frem igen!

Jeg gør mig altid tanker om andre bloggeres indlæg OG fremover vil jeg gøre mig umage for at huske, at få disse tanker ned på skrift i form af kommentarer. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg selv elsker kommentarer og respons på mine indlæg. Et langt stykke henad vejen er det jo responsen, der er med til at gøre det sjovt og værd at blogge!

Rigtig god tirsdag aften!
Maj♥

28 kommentarer:

  1. Kan så godt følge dig - så du får lige en hilsen på en tirsdag aften, hvor jeg kom forbi-:)

    SvarSlet
  2. Er helt enig, ville bare sådan ønske at det var nemmere at kommentere fra mobilen af. :/

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror ligesom dig, at det besværlige ved at kommentere spiller en stor rolle...suk!
      Men TUSIND tak for din kommentar;)

      Slet
  3. Du får et like herfra, dejligt indlæg at læse :)

    SvarSlet
  4. Enig!
    Flere bloggere har skrevet om emnet de sidste par dage, hvilket har mindet mig om, at jeg skal huske at lægge nogle flere kommentarer, for jeg følger jo stadig med i Blogland :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. LIge præcis! Jeg har hermed også iværksat projekt "smid-flere-kommentarer!"

      Slet
  5. Dejligt oplæg Maj - jeg er helt enig. Jeg har afholdt mig fra Instagram, jeg kigger lidt og af og til, men hygger mig meget mere med Blogland - jeg synes jo jeg kender jer alle og jeres familier og interesser ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg godt følge dig i - og kan mærke at jeg selv forsøger at bevæge mig tilbage i samme retning igen!
      Tak Pia!

      Slet
  6. Jeg kender alt for godt til det med fristelserne på IG. Ind imellem synes jeg det går mere op i at vise ens samling af Royal Copenhagen eller andre fine mærker. Der kan jeg ikke selv være med og heldigvis er jeg ikke hoppet i fælden endnu og fornuften har jeg stadig. Jeg må nøjes med at drømme om det. Et lille pip fra mig.
    Line

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt pip, Line!
      Det er præcis den samme oplevelse jeg har! Jeg er blevet enig med mig selv om, at folk jo skal vise hvad de føler for, og dele ting der gør dem glade, og så må det være mit eget ansvar, hvad jeg har lyst til at følge med i og dermed "opmuntre" til!
      Drømme er nemlig dejlige - og så er de gratis!

      Slet
  7. Har aldrig været på Instagram og har heller ikke planer om at komme der. Min opfattelse er nemlig lige præcis den, at det er et overfladisk univers - uden tanker. Bare billeder.

    Kan godt lide blogland og muligheden for at følge dem, der viser OG fortæller - og muligheden for at lære noget af og om andre. Så er helt afgjort med på at værne om blogland og bevare den, som vi kender den i dag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis - mere fokus på fortællingen er også det jeg savner!
      Kan mærke at vi er mange der trækker i samme retning - mon ikke det skulle være muligt;)
      Tak Helle!

      Slet
  8. Tak fordi du er enig og fordi du spreder budskabet, Maj :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Ulla - tak fordi du sætter fokus på noget vigtigt!

      Slet
  9. Er helt enig, er dog ikke på IG - så er endnu ikke faldet for fristelserne...

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu er du advaret om fristelsernes holdeplads;) Ej, det styrer man jo heldigvis selv - og som sagt har jeg åbenbart rygrad som en regnorm i den forbindelse! Der er heldigvis også mange gode ting at sige om IG;)

      Slet
  10. Åh, godt indlæg Maj og ja jeg har det helt sådanne. Vil også blive bedre til at kommentere:-)
    Kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have! Ja, lad os få vendt den kedelig udvikling! Kommentarer er vist et godt sted at starte!

      Slet
  11. Godt skrevet Maj og jeg er helt enig....:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have! Vi må være mange der har det sådan - fordi shit en fornøjelse det er blevet at blogge igen! Jubi!

      Slet
  12. Et lille tip så er det nemmere at skrive kommentarer hvis du ikke havde den funktionen med at man skal bevise man ikke er en robot.... Det vil være nemmere:)

    SvarSlet
  13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  14. Jeg er langt hen af vejen enig. Jeg mener dog ikke, at det som sådan er Instagrams skyld. Det er vores egen skyld! Det handler ikke om et "enten eller", men om et "både og"! Det er bloggernes eget ansvar, at det kan blive et "både og". Hvis der skal ske mere på kommentarfronten, må vi som bloggere gribe i egen barm og komme til tasterne hos de andre. Jeg synes, der generelt i samfundet er en tendens til, at man læner sig tilbage og venter på, at andre gør noget ved sagen. Jeg er på en del internetfora, og der kommer nøjagtig samme tema op igen og igen, men hver gang er svaret: Tag selv ansvar og kom til tasterne!

    Det er min erfaring, at det smitter, hvis man selv bliver mere aktiv. Det giver et begyndende drive, og det skaber mere aktivitet.

    Jeg er ikke enig i, at billeder ikke kan være lig med at fortælle. Et godt billede fortæller netop en historie. Vi er nok bare for "dovne" til at tøve en stund og fordybe os i billedet. Desværre bliver de gode, fortællende billeder nogle gange dræbt i de mange ligegyldige. Eller de kan for os være ligegyldige, for jeg er sikker på, at de ikke er ligegyldige for den, der poster. Billederne på Instagram er jo også en måde at dele stort og små fra hverdagen. (Og så kan nogle blogindlæg altså også være ligegyldige og overfladiske, men denne holdning afhænger jo af den, der læser ;-))

    Jeg håber, den megen fokus på problemet vil gøre, at der kommer mere gang i tasterne rundt omkring. I øvrigt er jeg en af dem, der ikke har oplevet færre kommentarer hos mig.

    Og så vil jeg også gerne slå et slag for at de irriterende spamkontroller rundt omkring på diverse blogge, nedlægges. De er så bremsende for at få sin kommentar sendt! Nogle gange bliver jeg nødt til at taste den ind 3 gange, fordi jeg ikke kan se en disse af, hvad det er for bogstaver og tal, jeg skal taste.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har så evig ret i, at det er vores eget ansvar, om hvorvidt der sker noget på kommentarfronten eller ej. Generelt har jeg den holdning, at man ikke kan forandre andre, men at al forandring altid tager udgnagspunkt i én selv!

      Om hvorvidt Instagram har skylden eller ej vil jeg ikke gå ind i - men for mit eget vedkommende har Instagram klart været årsagen til, at jeg i en periode mistede lidt at mit blog-drive (godt udtryk!!).
      Generelt har Instagram for mit personlige vedkommende betydet at jeg ubevidst røg med på en forbruger-vogn jeg egentlig ikke havde lyst til at være med på. Jeg følger stadig mange af de skønne, smukke og yderst "fortællende" brugere, men har kritisk måtte gøre oo med mig selv, hvad jeg ønsker at være en del af og hvad jeg IKKE ønsker at være en del af!

      Anyway - de sidste dages fantastiske aktivitet og stemning "herinde" glæder mig dog i den grad, og jeg håber inderligt at det fortsætter sådan.

      Tusind tak for dine vinkler på sagen!

      Slet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...