søndag den 11. september 2011

Havde lovet mig selv...



- ikke at gøre det! Ikke at skrive noget som helst i forbindelse med valget! Men jeg kan simpelthen ikke lade være! Jeg går 100% ind for forskellighed! På alle områder! Der skal være plads til alle uanset hudfarve, alder, udseende og holdninger! Derfor har jeg heller intet problem med, at folk stemmer anderledes end jeg selv! MEN jeg har dæleme et problem med, at de folk som stemmer på særligt de STRENGT højreorienterede partier, som regel ikke har et ordentligt grundlag for at placere deres stemme netop der! Min (gamle og gode) veninde chokerede mig dybt igår aftes, da snakken faldt på det forestående valg og valg-testen på TV2! Hun endte med, at være mest enig med Pia Kjærsgaard og det passede hende egentligt udemærket! Hun interesserer sig IKKE for politik, og flere af testens spørgsmål havde hun egentlig ikke nogen holdning til!!!! Det skal siges, at min veninde er en skøn og kvik pige, som jeg gik i folkeskole sammen med! Efterfølgende valgte hun Handelsskolen og derefter en kontor-stilling - jeg tog sprogligt gymnasie og endte ud som folkeskolelærer!
Man kan sige at vi i sandhed bevægede os i hver vor retning rent uddannelsesmæssigt - og jeg er sikker på at man her finder den væsentligste årsag til vores MEGET forskellige politiske holdninger!
(Dette skal IKKE forstås som om, at en erhvervsuddannelse er lig med en stemme på DF! Jeg tænker her udelukkende på blå blok vs. rød blok!!!)
Men behøver det altid være sådan???
Jeg har også et famliemedlem, som DÆLEME ikke ville donere noget som helst til Afrika, fordi "det var jo bare skruen uden ende!!" Dette familiemedlem mangler INGENTING (tværtimod) - og først da jeg fik sagt, at jeg nu ikke synes man kan straffe de børn, som pt dør af sult i Afrika for, at situationen dernede ikke har ændret sig de sidste 15-20 år - Så måtte vedkommende indrømme, at det vel egentlig var en meget rimelig anskuelse at have!!

Tja, det jeg vil ud med er vel egentlig bare lidt "sur-stråleri" og det budskab, at jeg ikke mener man bør stemme, hvis man VITTERLIGT ikke aner hvad man sætter sin stemme på!!!
Jeg synes i og for sig, at en stemme på DF er (næsten...smil) okay, så længe man kan argumentere ordentligt for det!!

(Lad endelig min galde løbe ind af det ene øre og ud af det andet - hvis det er for kvalmende! - Men ud skulle det altså bare!!!)

Maj♥

4 kommentarer:

  1. Jeg har den holdning, at jeg ikke diskuterer politik med nogen, for jeg vil ikke splite gode venskaber på denne baggrund. Men jeg bakker din holdning op, at hvis man virkelig ikke har noget overbevisning, den ene eller anden vej, så er det meget drastisk at hælde helt ud i fløjene, istedet for til midten. Især når det er partierne der har meget markante holdninger. Håber ikke det kommer til at skabe for meget spild mellem jer :o)

    SvarSlet
  2. Nøj, jeg følte mig lige trådt over tæerne, da du sammenholdt uddannelse med hvor man sætter krydset. Jeg har nemlig taget samme vej som din veninde - i store træk - men stemmer langt fra hende efter min egen mening - dog stadig i blå blok. (det er nok min erhvervsmæssige position, der gør det) Men det har intet at gøre med indvandre politik og forskellighed, for den går jeg klart ind for.

    Men som du slutter af, så er jeg helt enig i, at man først bør sætte sit kryds, når man kan argumentere for det valgte.

    SvarSlet
  3. @Heidi Clara: Det lyder som en fornuftig holdning - vi er heldigvis så gode venner, at politisk holdningen ingenting betyder! Vi berørte faktisk også kun kort emnet igår aftes - men vågnede bare med disse tanker imorges! Det gør mig utryg, når folk uden fuld overbevisning (som du så smukt formulerer det) sætter krydset SÅ yderligt!!!

    @Fr. Høll: Er ked af, at du har følt dig trådt over tæerne - i så fald har du misforstået mig!
    Sammenholder BESTEMT ikke "erhvervsuddannelses-vejen" med en stemme på DF!
    Men som du selv skriver falder det ofte en erhvervsuddannet naturligt at stemme på den blå blok, hvor en person med humanistisk baggrund ofte stemmer på rød blok!!
    Det som chokerede mig var dog blot, at man uden en egentlig overbevisning tør sætte sit kryds så yderligt, som en stemme på DF må siges at være Det kan godt gøre mig enormt utryg!!

    SvarSlet
  4. Kære Maj

    Jeg er helt enig med dig og kan godt forstå dine tanker. Min kæreste har aldrig stemt og jeg prøvede så i denne omgang at presse ham lidt i håb om at han ville tage med mig ned og stemme. Men så tog han den Tv2 test og endte også på DF partiet. Nu er jeg stoppet med at presse ham og tror bare jeg smutter der ned alene og stemmer, jeg vil virkelig ikke have været skyld i at DF får en stemme ekstra ;-)

    SvarSlet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...