Fandt den mest fristende opskrift på en gulerodskage med cheesetopping i gratisbladet Lime forleden! Det var en opskrift som måtte prøves!
Da jeg ikke er den største fan af sukker forsøgte jeg mig med andre alternativer! Det blev en kæmpe succes - ingen af gæsterne bemærkede det mindste! Den smagte ganske enkelt SÅ lækkert!! Her får I opskriften:
Gulerodskage:
4 gulerødder (skrællet og revet groft)
3 æg
300 g birkesød (eller almindeligt sukker)
1½ dl macadamia-olie (eller anden neutral olie)
250g hvedemel (næste gang erstatter jeg det med mandelmel)
½ tsk bagepulver
2 tsk natron
1½ spsk kanel
100g grofthakkede hasselnødder
Æg og birkesød piskes cremet og hvidt! Olien piskes i.
Mel blandes med bagepulver, natron og kanel. De tørre ingredienser drysses i æggeblandingen under omrøring. Herefter vendes nødder og gulerødder i dejen, som afslutningsvis kommes i en smurt springform og bages ca. 45-50 min ved 200 grader.
Lad kagen afkøle helt inden toppingen kommes på!
Topping:
200 g flødeost naturel (næste gang bruger jeg mascarpone)
100 g blødt smør
100 g sukrin flormelis (eller almindelig flormelis)
½ tsk rene vanillekorn
Røres til en ensartet og glat masse, som smøres over kagen!
Velbekommen♥
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)