Vi har længe gået med ønsket om at kaste os ud i et "projekt-pulled-pork!"
Vel og mærke i en helt-fra-bunden-udgave, så marinaden kunne laves frøken-venlig.
Det blev så et weekendprojekt (sidste weekend)!
Lørdag lavede jeg marinaden, og smurte 2*2,5 kg frilands nakkefilet godt ind, som blev lagt på køl natten over! Kl. 06.00 søndag morgen ringede vækkeuret, hvorefter jeg vraltede ned og smed stegene i ovnen på 110 grader! 12 timer senere ankom min søster, svoger, mormor og mine solbrune forældre (sidstnævnte direkte fra Italien!) til en ordentlig omgang pulled pork med coleslaw og andet godt! Det smagte ualmindelig godt og opskriften får I herunder!
Marinade
1 finthakket løg
2 fed hvidlog
3 spsk olie
2 dl tomatpure
2 dl vand
8-10 dråber tabasco
2 spsk røget paprika
2 tsk chilipulver
1 tsk bouillon (Jeg bruger den fra Herbamare!)
3 spsk sukrin gold
2 spsk dijon sennep
1 dl æbleeddike
Løg og hvidløg svitses i olie.
De andre ingredienser tilsættes og koges sammen i 10-15 min.
Marinaden hældes på skoldede glas og afkøles.
Stegen smøres ind i rigeligt marinade og lægges på køl et par timer.
(Den resterende marinade gemmes og bruges i burgerbollerne!)
Coleslaw
Jeg brugte denne opskrift og erstattede sukker med sukrin!
Det blev virkelig godt!
Frøkenen og jeg spiste vores "pulled-pork" på en bund af frisksnittet hvidkål, mens resten af familien nappede det i burger-version. Begge dele var et hit!
Maj♥
Uhm, ser ser bare så afsindigt lækkert ud!
SvarSletGod weekend.
- Anne
Tak skal du have Anne! Og i lige måde til dig!
SletHold op hvor lækkert.... Har endnu ikke haft modet til et sådan madprojekt, men det skal prøves nu..... Tak for inspirationen... :0)
SvarSletJeg kan kun anbefale det! Det er noget af det nemmeste "gæstemad" jeg længe har lavet;) Eneste minus var at skulle ud af sengen kl 6.00 - men det kan måske planlægges bedre!
SletSå fik vi det prøvet her i weekenden, og jeg kan kun tilslutte mig, det er bare superlækker weekend mad.... Rub og stub blev spist, og den marinade er da bare for lækker.... Der blev bare smurt godt på burgerbollerne... Mums, den opskrift er kommet for at blive prøvet snart igen... Tusind tak for opskriften.... :0)
SletDet ser bare lækkert ud, en ret der smager fantastisk...
SvarSletGod weekend.
Janni
Det smager nemlig fantastisk;) God weekend til dig også!
Sletog NU er jeg sulten! :) ser lækkert ud og "tillykke" med pork-debutten (jeg har min tilgode!) ;)
SvarSlet// Rikke //
Haha... Det skal bestemt gentages herhjemme! Prøv det!!
SletDet ser bare super godt ud - det tror jeg skal prøves
SvarSletDet kan varmt anbefales!! Og tusind tak!
Slet