onsdag den 24. april 2013

Lækker banankage med et strejf af lakrids...



For noget tid siden faldt jeg over et link til et stenalderbananbrød!
Bananbrød tiltaler mig desværre ikke voldsomt. Jeg blev i stedet hurtigt enig med mig selv om at pimpe opskriften lidt op til en bananKAGE (Now we are talking!!) med lakrids! Lakrids/banan bolcher  smager jo ganske fortræffeligt, så hvorfor ikke i kombination med kage??








Resultatet blev så godt, at jeg må dele opskriften med jer:
(NB: Der er tale om en sukker, mel og mælkefri kage, som dog smager mindst ligeså godt som en normal banankage!!)


50g groftmalede mandler
50g groftmalede hasselnødder
50 g kokosmel
½ tsk salt
3 æg
4-5 mosede bananer
1 dl. smeltet kokosolie
1 spsk sukrin

100g mørk chokolade 80%
Lakridspulver i rigelige mængder!!!

De våde ingredienser piskes godt sammen. De tørre ingredienser røres i.
Kagen hældes i et fad beklædt med bagepapir og bages ca. en time ved 180 grader varmluft.

Lad kagen køle imens du smelter chokoladen over vandbad. Overtræk nu kagen med chokoladen og drys med rigeligt lakridspulver! (Det bliver altså bedst med lakridspulver og IKKE lakridsrodspulver!) Stil kagen på køl til chokoladen er stivnet... og så er det bare med at spise løs:)

Velbekommen!
Maj♥

6 kommentarer:

  1. Åhhhh ......... p.. har ingen bananer i huset... Den ser vanvittig god ud :-D

    SvarSlet
  2. Den er sååå god! Jeg plejer heller ikke at gøre mig i bananer - MEN nu avler jeg dem nærmest overmodne i vindueskarmen, bare for at kunne bage kagen;)

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Den er MEGA lækker - og stærkt vanedannende;)

      Slet
  4. Afprøvet og bestået med topkarakter! :-D Tak fordi du deler og fortsæt endelig ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. JUHUUU - det er jeg virkelig glad for at høre;)

      Slet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)