onsdag den 6. februar 2013

Chocolatechip paleo-knækbrød♥

Forleden aften var det tid til at få fyldt knækbrødskrukkerne op!
Efter at have læst om Janes vellykkede forsøg med chokoladestykker i paleo-rugbrødet, satte jeg mig for at "afprøve" chokoladestykker i vores yndlingsknækbrød!
 
 
 
 
Det blev simpelthen SÅ lækkert - og I skal bestemt ikke snydes for en opskrift!
Jeg nyder knækbrødet alene eller med en gang god øko-smør på toppen....mmmh!
 
Chocolatechip paleo-knækbrød
 
3 dl vand
1 spsk fiberhusk
1 tsk bagepulver
1/4 dl god olie (jeg brugte nøddeolie)
½ tsk salt
2 dl mandler
1 dl hasselnødder
2 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
100 g  hakket chokolade 80%
 
Vand og fiberhusk røres sammen til det gelerer. Bagepulver, salt og olie røres i. Alle kerner og nødder blendes til "mel" og blandes sammen med chokoladen med de øvrige ingredienser.
Jeg rører det sammen med min køkkenmaskine, men tror det går lige så fint med håndmikser eller håndkraft!
 
Dejen rulles ud i mellem to stykker bagepapir.
Jeg skærer som regel knækbrødet for, inden jeg bager det.
Det gør det nemmere at knække i pæne stykker.
Knækbrødes bages ved 170 grader i ca. 20 min - eller indtil det er sprødt!
(Der bliver ca. 3 bageplader af en portion!)
- Man kan eventuelt undlade chokolade i den ene plade, og bruge knækbrødet til ost og pålæg!
 
 


Maj♥

9 kommentarer:

  1. Uhmm, tak for en lækker opskrift, vil prøve at bage knækbrød med og uden chokolade i weekenden :)

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse - håber du synes de er ligeså gode som jeg gør;)
      Dem med chokolade bliver lidt tykkere end de andre (fordi mine chokostykker var relativt store) og anelse mere tørre efter nogle dage...men, men - en klat smør på toppen og så mums!!

      Slet
  2. Det lyder lækkert! Tak for opskrift:)

    SvarSlet
  3. Den skal jeg helt sikkert prøve, det ser vildt godt ud! - må jeg spørge lidt dumt hvorfor der skal bagepulver i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, godt spørgsmål! Jeg har taget udgangspunkt i en gammel opskrift mmed hvedemel, og har så "forvandlet" den til en lchf/paleo udgave... og da mit bagepulver er glutenfrit, har jeg bare fortsat brugt det i opskriften! Har faktisk ikke forsøgt uden!!

      Slet
  4. Nøjj hvor ser de gode ud.. Dem skal vi da ha herhjemme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja endelig - håber I kan lide dem;)

      Slet
  5. Uhh, de ser lækre ud. Må prøve;) Tak...

    SvarSlet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)