søndag den 11. november 2012

Chokoladekage uden mel...

 
Jeg måtte altså uden tvivl dele denne opskrift med jer!
Opskriften på den til dato LÆKRESTE chokoladekage jeg nogensinde har smagt!
 
Jeg ledte efter en opskrift på glutenfri chokoladekage og faldt over denne her!
Men da jeg også gerne ville undvære sukker erstattede jeg det med birkesød i stedet! Det er en hel del venligere ved blodsukkeret, og da det efterhånden er sjældent jeg bager "rigtige kager," så er det et fint alternativ til sukker!
 
200g smør
200 g mørk chokolade (80%)
200 g birkesød (eller sukker)
4 æg
 
Smør og chokolade smeltes i vandbad. Lad blandingen køle let efterfølgende!
Æggene deles i blommer og hvider!
Blommerne piskes sammen med 100g birkesød til en luftig hvid creme.
Smør/chokolade vendes forsigtigt i æggeblomme/sukker-cremen.
Æggehviderne piske meget stive, og den resterende del birkesød tilsættes forsigtigt efterhånden.
Herefter vendes æggehvidernes forsigtigt i resten af blandingen, dejen hældes i en smurt springform med bagepapir i bunden.
 
Kagen bages 35-40 min ved 180 grader varmluft.
(Hold øje til sidst så kagen ikke bliver for mørk på toppen!)
 
Vi spiste den i selskab med is, flødeskum og lækre bær!

2 kommentarer:

  1. Nøj, den er go :-)
    Tak for tippet ;)

    Kig forbi www.byblomgren.com

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)