Nyeste skud på stammen på min køkken "Wall of Fame" er opskriften på frøkenens knækbrød - helt uden gluten, mælk og sukker!! Det smager FABELAGTIGT - har netop bagt fem pladefulde - de ryger lynhurtigt, da de er super gode som aftenssnacks!!
Frøkenens knækbrød
3 dl lunkent vand
1 spsk fiberhusk
2 dl rismel
1½ dl majsmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1/4 dl god olie
1 dl hakkede nødder/mandler
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
Rør fiberhusk godt sammen med vand til det gelerer!
Tilsæt resten i skrevne rækkefølge!
Ælt godt og rul ud mellem to stykker bagepapir.
Pensel med olivenolie og bag 20-25 min ved 175 grader varmluft!
Måske er det bare mig der ikke kan læse opskriften vil du skrive den?
SvarSletKære Karina! Jeg har taget nogle nye billeder her til morgen - opdaterer indlægget i eftermiddag, når tiden er til det i stedet! Håber det er okay!
SletDet ligner i store træk den klassiske opskrift (knækbrød med mange kerner), hvor man egentlig bare kan tilsætte de frø og kerner, man vil. Virkelig genialt, også til skrivebordsskuffen på arbejdet. :)
SvarSletLige nøjagtigt Bettina! Og det var nemlig frøkenens yndlingsknækbrød inden vi gik igang med "den nye" kost! Så jeg måtte fluks igang med at "opfinde" en udgave hun også kunne tåle - og jeg må nok indrømme, at jeg selv er mest til frøken-udgaven, som blir' langt sprødere end gluten-udgaven!
SletDet vigtigste er dog, at frøkenen elsker det!!