Vin-rabarberne stod og kiggede længselsfuldt på mig ude fra haven og tre lækre bakker jordbær ventede på køkken bordet, da jeg kom fra arbejde! Aftenens projekt er derfor: hjemmelavet jordbær-rabarber-marmelade med vanille;) Opskriften er en gang hjemme-biks, og lyder som følger:
600 g jordbær
200 g rabarber
700 g økologisk rørsukker
½ stang vanille
Jordbær og rabarber ordnes og skæres i små stykker.
Alt kommes i en 5 liters gryde og varmes stille op, mens sukkeret smelter.
"Skummet" fjernes undervejs og marmeladen koger ca. 20 min, indtil den er tyknet.
Hældes på rene desinficerede glas med det samme. Luk låget godt og lad glassene køle af.
Hvis lågene ikke "klikker" dagen efter, kan glassene stilles i skabet til senere brug. HVIS lågene "klikker" må de i køleskabet. Så mangler der bare en gang nybagt brød og lidt brie;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)