tirsdag den 24. september 2013

Glimt fra sidste uges madplan...

#1: Lasagne med squash og mango plader. Toppet med creme fraiche 38% og pesto.
#2: Salat med laksecreme af røget laks, hytteost, flødeost, citron og wasabi.
#3: Porre, hvidkål og bacon med fløde og sort peber. Ny favorit!


Maj♥

lørdag den 14. september 2013

Fine sorte sager...

Jeg øver mig for tiden i, at overveje mine indkøb meget nøje... Det trænger jeg nemlig til at øve mig i! (Mere om det i et kommende indlæg). Tiden for både fødselsdag og jul nærmer sig, og selvom jeg har flashet en ønskeseddel i et tidligere indlæg, så har den måske allerede forandret sig lidt!
For det første er det ting, der er mere "nødvendige" end andre - OG så findes der jo også den slags indkøb/ønsker, som er lidt mere langsigtede end andre.
# Sort holder ALTID!
# En cykelhjelm er et must, nu hvor jeg har fundet cyklen frem igen. Flover mig inderligt, når jeg er på cykeltur med en skoleklasse, og jeg ingen hjelm har på! Desværre har jeg et (åbenbart) MEGA hoved, men har luret at Nutcase hjelmene går ret langt om i størrelse!I hvert fald skal jeg eje en INDEN året er omme!
# Sorte Minnetonka støvler... På ingen måde nødvendige.... De er bare skønne at drømme om!!
# En lækker taske fra Leowulff. En langsigtet investering i form af en kvalitetstaske. Kræver i den grad prioritering og sparsommelighed.
# En lækker sort hue i uld med en skøn pelskvast... Tror jeg ender med at fabrikere en selv ud fra denne opskrift!


torsdag den 12. september 2013

Min efterårs to-do liste...

Hver årstid byder på sin charme. Efteråret er ingen undtagelse. De mørkere stunder indbyder på den ene side til hyggestunder, ild i brændeovnen og en god bog, men på den anden side lurer trætheden sammen med forkølelser og mindre overskud. Jeg vil rigtig gerne gå efteråret i møde med fokus på de positive sider af denne årstid. Derfor kommer her en lille efterårs to-do list (eller survival-guide??) for mit eget vedkommende. Jeg er blevet inspireret af hende her - måske du også kan blive inspireret.#1 - Huske at hygge med stearinlys på bordet til både morgen- og aftensmad.
#2 - Snuppe en tur i svømmehallen fra morgenstunden på en hverdag. Naturligvis med tid til at hænge ud i saunaen.
#3 - Tilbringe en weekend i København med gode veninder, shopping, drinks og masser af dans.
#4 - Komme ind i kampen med vitaminpillerne igen... Det holder som regel de slemmere forkølelser af vejen, problemet er at jeg efter få uger glemmer at tage dem... Prøver dog bestemt lykken igen i år.
#5 - Huske vigtigheden af et godt glas rødvin fredag aften i selskab med "Vild med dans"... (Ja, ja... kan ligeså godt indrømme, at jeg falder i fælden igen i år....!)
#6 - Finde Römertopfen frem af gemmerne igen, og lave nem og lækker simremad på kolde dage...
#7 - ... Årh ja, og "suppegryden" skal bestemt også frem og bruges flittigt på de endnu koldere dage!
#8 - Få læst samtlige af de Jussi Adler bøger, som jeg har til gode... OG i biffen med frøkenens far og se "Kvinden i buret!"
#9 - Invitere gode venner til hygge, kortspil og Mojitos!
#10 - Snuppe hækletøjet med i sofaen, sammen med yndlingstæppet og yndlingsteen.
#11 - Forsøge at opretholde (læs: genfinde) en løberytme på 2-3 ture ugentligt... Det er faktisk vigtigere for mig end vitaminpillerne... Bliver sååååå glad, når jeg kommer regelmæssigt afsted!
#12 - Spise masser af mørk chokolade, fordi det jo (!!!) er sååå godt for humøret, og skulle jeg komme til at overdrive indtaget kan det jo i værste tilfælde kun føre til en eventuel ekstra isolation på de virkelig kolde dage... hmmm.... 
#13 - prioritere familiehygge og langsomt tempo højt på samtlige søndagsmorgener...Den eneste dag på ugen, hvor hele familien er sammen hjemme!

Så kan det da kun gå hen og blive et fantastisk efterår!
Har du mon en lignende liste?Maj♥

onsdag den 11. september 2013

Frøkenens efterårsgarderobe...

Min langbenede lille frøken trænger til en ny og større garderobe. Jeg har endnu ikke købt noget - indtil videre surfer jeg lidt rundt på diverse hjemmesider. Jeg skal dog også lige et smut rundt i de lokale butikker. Forleden aften faldt jeg forbi Zara's Kids kollektion. Der var virkelig mange fine sager.
Her kommer et lille udpluk af nogle af mine favoritter...


tirsdag den 10. september 2013

Et fantastisk lys...

Efterhånden er fem ud af underetagens syv rum nu blevet malet hvide!
Vores to stuer ligger placeret "inde midt i huset" uden egentlige vinduer, og selvom der kommer lys ind via de omkringliggende rum, så har stuerne aldrig været helt så lyse, som jeg kunne ønske mig! 
Men det er der i den grad blevet lavet om på efter den hvide maling har gjort sit indtog. Lyset bliver reflekteret på en helt anden måde og jeg ELSKER det!
Egentlig er der ikke sket de helt store indretningsmæssige ting, men tingene kommer bare ligesom mere til sin ret. Fx er det jo også blevet en sand fornøjelse at tage billeder!
Jeg er pt på uddannelse (PD matematikvejleder) og bruger en del tid i selskab med bøger og computer. Lysten til at bruge arbejdsværelset i sådan en sammenhæng  har alle dage været svingende, men lige for  tiden er der ingen tvivl om, hvor jeg helst vil opholde mig:)


Nyeste teak-loppefund // Happylights // Studietid // Yndlings opstillingen // En masse loppefund og arvestykker gemmer sig sædvanligvis bag ved lågerne // Musselmalede tallerkener // Kongeligt porcelæn fra svigermor // Lys, lys og atter lys // Tæpperne er klar til efteråret

Maj♥

søndag den 8. september 2013

Fødselsdagsønsker...

Jeg har fødselsdag sidst på denne måned. I den forbindelse har jeg fået efterspørgsel på ønskeseddel... Og gerne sådan en "blog-én-med-billeder." Det siger man jo ikke nej til... Lidt ønsker kan man jo altid hygge sig med at finde på - og collager er jo i sig selv fantastiske at kreere.
Jeg er gået all in på ønskerne, da jeg som regel genbruger ønskesedlen igen i December.
                                            

Sort ur fra Pilgrim // Decadent clutch med kæde // Bælte med nitter // Hvidt ur fra Pilgrim // Coco Chanel Mademoiselle parfume // Dyrberg Kern ring // Leo trøje fra Malene Birger // Twist nederdel i sort // Inferno af Dan Brown // Liebe "mor" kop // Royal Copenhagen fyrfadstage // Vasketøjspose fra Ferm Living 

Men skulle jeg prioritere, så ville det være YNDLINGSDUFTEN fra Coco Chanel eller et af de super lækre Pilgrim ure (til en SUPER pris - 300kr!!), der skulle stå øverst på listen.


                                                                              Maj

lørdag den 7. september 2013

Glimt fra vores entré...

Sidste weekend kastede jeg mig ud i et større malerprojekt. Både vores entré og vores spisestue trængte i den grad til en omgang hvid maling. På trods af, at den tidligere farve også var "lys", så må jeg bare sige, at overgangen fra cremefarvet til rigtig hvid har været det helt rigtige. Rummene er ganske enkelt blevet optisk større, meget lysere og "renere" at se på.

I den forbindelse fik vi også langt om længe hængt en knage op i frøkenhøjde til alle hendes sager. Det er møg praktisk OG super hyggeligt på samme tid. Vi er blevet rigtig glade for vores nye, lyse og rummelige (læs: mindre rodede) entré. Jeg har skudt et par billeder af resultatet, og sneget et enkelt billede ind af mine første efterårsindkøb - to par überlækre sneaks. Særligt det ene par burde kunne løfte humøret på en grå efterårsdag.
God weekend.
Maj♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...