onsdag den 27. marts 2013

Blomkålspizza - min version...

Opskriften findes i flere versioner.
Blandt andet en super lækker udgave hos Madbanditten.
Desværre indeholder den ost og det tåler mig lille frøken som bekendt ikke.

Forleden lykkedes det mig at lave en udgave UDEN ost, og som faktisk smagte endnu bedre end dem jeg har lavet MED ost. Rent faktisk blev bunden også sprødere i kanten og fastere i konsistensen. 




Efter en forespørgsel på Instagram lovede jeg at lægge opskriften ud:

Jeg brugte 3/4 blomkålshoved, som jeg blendede (brug evt. foodprocessor) med 4 æg, 2 tsk fiberhusk, 2 spsk olivenolie, salt og peber.

Jeg lod dejen stå i 5 min for at give fiberhusken lov at virke, og derefter smurte jeg dejen ud på en allerede varm bageplade (ønsker mig BRÆNDENDE en pizzasten...) og bagte den ovnen ca. 15 min ved 200 grader. Den er færdig, når der breder sig et gyldent skær på overfladen.

Herefter toppede jeg pizzabunden med yndlings-tomatsovsen, parmaskinke og frisk mozerella. Tomatsovsen  laver jeg af en dåse flåede tomater, et alm. løg, to fed hvidløg, salt, peber, oregano og 1 spsk balsamico. Alle ingredienser blendes til ens ensartet masse og koges op i en gryde.

Pizzaen bages færdigt i ovnen ved 200 grader varmluft+undervarme, 
indtil osten er smeltet og skinke og kant er sprød. 
Jeg spiser den gerne toppet med salat, parmasan, olivenolie og friskkværnet peber. Velbekommen!

Maj♥

10 kommentarer:

  1. Uhhhhh det må prøves i påskedagene :-D

    SvarSlet
  2. Oh do you mind if we come over for dinner? ;) xo

    SvarSlet
  3. Wow det ser godt ud - den skulle jeg prøve at lave til min gluten-intolerante mor :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Bestemt - den er i hvert fald blevet et hit herhjemme! Selv frøkenens farmand kan lide den... og det siger ikke så lidt;)

      Slet
  4. Svar
    1. Det var det også - min nye livret tror jeg;)

      Slet
  5. Endelig!! Har søgt efter en opskrift uden ost så længe, da jeg er mælkeallergiker. Fedt. Men hvordan kan du spise mozerella, hvis ikke du tåler ost? :o

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna! Dejligt du kan bruge min opskrift! Det er min datter, som ikke tåler mælk, så hun undværer bare mozerellaen på toppen;)

      Slet

Tusind tak fordi du gider lægge en kommentar! Det gør mig i den grad glad:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...