torsdag den 28. juni 2012

Mangel på tid...

Dagene drøner afsted, ferien nærmer sig, og de sidste hængepartier trækker tænder ud!

- Min kollega har bestilt et billede, som skal være færdigt til imorgen (- og det er det ikke endnu...)
- Mine dejlige elever kommer til morgenmad i morgen tidlig - så der er lige lidt bagværk der skal ordnes! (Og i den anledning skal støvsugeren også have en HURTIG svingom!)

Frøkenen og jeg er alene hjemme i aften, så når hun er lagt i seng - så må jeg i gang!
Har dog heldigvis haft tid til en lille tur rundt i haven - og sikke de fineste blomster springer ud alle vegne!!

tirsdag den 26. juni 2012

De første agurker og en ny træterrasse...


... er hvad jeg går og glæder mig over i disse dage! Der er heller ikke tid til så meget andet end arbejde, rengøring, opvartning af terrasse-folket (læs: SØDE gudfar!) og sommerferie-forberedelser! Men det lader også til, at terrassen står klar til næste uge - det er bare helt vildt!! - Og den bliver MEGA stor!! Helt præcist 40m2 grillhygge/solbadnings-paradis - og den kan uden tvivl også bruges til mange andre ting:)


fredag den 22. juni 2012

Fredags-sandwich ovenpå en god dag...
Har haft en skøn eftermiddag i selskab med frøkenen og hendes mormor og morfar! Vi har hygget i haven med tæpper, madrasser, kolbøtter, kravle-øvelse, kaffe, smoothie - og bare nydt det fine vejr! Mormor var til med så sød, at ordne forhaven inden hun gik hjem :) 

Aftensmaden idag var super nem (som altid om fredagen, når frøkenens far kommer sent hjem) - menuen stod på Italienske sandwich med hjemmelavet pesto, parmaskinke, salsa og mozerella! Fyldet lægges på et lækkert ciabattabrød og kommes i ovnen til osten er smeltet og brødet er sprødt! Derefter fylder vi salat og tomat i og topper med en skøn dressing af skyr, god mayo, sennep, frisk basilikum, salt , peber og lidt agavesirup.... Mums!

Hvad spiser I på en fredag??

torsdag den 21. juni 2012

Hvad gør jeg....??


Kender I det med yndlingshjørner?
Jeg har flere af slagsen - Det første billede viser et af dem!
Elsker lyse rum, fyldt med sorte eller mørke kontraster og masser af pasteller!
- Nåh ja, og en pæon fra haven skader jo heller ikke på stemingen!


Men jeg er endt i lidt af et dilemma!
På de næste billeder ses mit "maler-hjørne" - som i perioder også fungerer som et ikke-maler-bord!
Elsker bordet med dets klapper og lille skuffe i enden - og jeg elsker faktisk også det "slidte" look, som bordet har.

- Og så alligevel går jeg og drømmer om at male det lysegult (samme farve som natbordene)! Det har været planen længe, men er alligevel lidt i tvivl, nu hvor malingen står klar - og der snart ikke er nogen vej tilbage:)
Forestiller mig bordet i lysegult med lidt smukke æsker iført tapet, og en "smuk" sort Kubus-stage, som kontrast (- Ja, altså jeg ønsker mig nemlig sådan en stage i fødselsgave...)!

Hvad tænker I?Maj♥

onsdag den 20. juni 2012

Gule natborde...
Så blev de færdige! Synes de er blevet vældig fine! Desværre har de sat en kædereaktion igang i mit hoved! Tror de ville være ENDNU finere med hvide vægge OG så har jeg noget tapet liggende fra Svigermors kælder, som ville klæde den modsatte væg i soveværelse!! Godt det snart er sommerferie...
- Beklager det dårlige lysindfald:)

tirsdag den 19. juni 2012

En af de dersens hårde dage...


... hvor man på trods af meget godt, kan blive lidt i tvivl om hvor mange år man holder i folkeskolen!

Jeg elsker mit arbejde som lærer - hvilket jeg også har skrevet tidligere!
Men den senere tid har bare været af den barske slags! Er omgivet af så mange ulykkelige sjæle og stakler, som er sat i verden på MEGET barske vilkår! En skærende kontrast til min egen barndom, som jo nærmest har været "viklet ind i bobleplast" - dog med plads til obligatoriske hudafskrabninger!

Jeg møder dagligt elever, som bliver sendt til skole på det barske grundlag at skolen egentlig IKKE har resurser til at møde dem som de ER! - En skole som ikke har resurser til at ændre vilkårene! Synes det er møg hårdt at "se til" indimellem! En klog veninde har sagt til mig, at jeg "ikke kan redde alle" - Men at jeg i stedet kan hjælpe dem med "at være i det!" Hun har som altid ret - Hvis ikke, så havde jeg i hvert fald bygget ud og taget dem ALLE med hjem! En proces jeg mentalt er lidt for god til....
I stedet må jeg vist bare hjælpe mig selv med "at være i det!"

Det gør jeg idag ved at male!
- Og imorgen tager jeg ud til en skøn gammel kollega, som jeg ved, deler mine tanker og oplevelser - Og I kan tro jeg glæder mig! Vi snakker nemlig ikke kun om arbejde... Næh, hun elsker skam også indretning, nips og alt det andet fine...

mandag den 18. juni 2012

Den første ærteblomst...

Jeg har været hjemme med en lille forkølet frøken idag! Mens hun sov til middag nåede jeg blandt andet at plukke den allerførste ærteblomst - og selvom den er lidt ensom i vasen, så måtte den med ind!


Vejret har været mystisk idag! Ret lunt, men til tider MEGET mørkt og blæsende - så der måtte naturligvis lidt lys på bordet (for at få mor til at flytte fokus fra tordenvejret - Det blir jeg bare aldrig god til!!!).Ved siden af vasen kan anes to nye Anne Black greb - købt på udsalg på Giving.dk, sammen med nogle REL papirsklip!
Grebene skulle bruges til mine (idag) nymalede sengeborde - men har dog efterfølgende besluttet, at det bliver bedre med helt sorte knopper, så disse må gemmes til en anden lejlighed! Sengebordene er malet i den fineste lysegule farve, og tror det blir' drøngodt med sorte knopper som kontrast!
Glæder mig til at vise dem frem inden længe - sammen med en kommode jeg endelig fik tapetseret færdig i weekenden! Så nu kan jeg efterhånden krydse en del punkter af på min "før-ferien-to-do-liste!"

Weekend-pics...- Yndlingspæonen er sprunget ud (og taget ind i vase!)
- Havens klematiser står i fuldt flor (kan man se jeg er til pink?)
- Dahliaen er på vej (også i pink!)
- Nyvasket og nyt tøj!
- Slikskålen var klar til landskamp... Øv bøv!

søndag den 17. juni 2012

Tapetprojekt og loppefund...Igår aftes fik jeg endelig taget mig sammen til at få tapetseret de "skuffe-reoler" jeg fandt i svigermors kælder (læs: Den uudtømmelige kilde til gode fund!!)! Tapetet er også "rester" fra denne "kilde!" Synes de er blevet virkelig fine - og de pynter i reolen på kontoret!!

Igår bød også på et hurtigt (meget hurtigt!!) loppe-smut! Jeg fandt denne stol til den nette sum af 10kr!! Lidt sandpapir og en gang maling, så bli'r den da fin!!
lørdag den 16. juni 2012

Oprydningen...... er klaret indenfor! Vaskemaskinen kører på fuld knald og frøkenen er afleveret hos farmor...
- Idag er ude-dag - havens bede trænger til lidt særlig opmærksomhed, forhaven skal have en overhaling og vores gamle havetrappe skal jævnes med jorden (så den kommende træterrasse snart kan påbegyndes....wooop wooop)!

- Glæder mig til, at jeg sidst på dagen kan sidde mig ved spisebordet og nyde et par gode bøffer, rødvin, familien og de fine pæoner!

God lørdag!
Maj♥

fredag den 15. juni 2012

Pastelfarver...

Min fredag står i pastelfarvernes tegn!

- De skønneste pæoner pynter i vaserne rundt omkring - hjembragt fra Netto!

- Mine dygtige hjemkundskabs-elever gav den gas med pastellerne under dagens "cupcake konkurrence!"

- Mine yndlingschips (også fra Netto) "pynter" på sofabordet ved siden af min kaffe... Ikke nok med, at de nemlig smager fantastisk - de kommer også i den fineste syren-farvede pose, som slet ikke er lige så grim, som andre chipsposer.....(!!!!) Jeg ved godt det for nogen måske ikke giver mening, men jeg synes selv det er en udemærket begrundelse for at købe dem!!!

- Jeg svæver lidt på en lyserød sky over, at det ENDELIG er weekend - og vi har for en gangs skyld tid til at gå lidt i haven og hygge os uden nogen planer.

Hvad farve er mon din fredag??

God weekend til dig!
Maj♥

onsdag den 13. juni 2012

Gammelt dukkehus...
Min søde søster og skønne mor overraskede mig forleden med dette dukkehus - fundet på Genbrugs-pladsen i "Ta'-hva-du-vil-ha'-huset"!!
Præcist sådan et som jeg har gået og luret på! Der mangler taget og det ene rækværk på terrassen - men det må lige være en tjans for frøkenens far at fikse! Derudover er det lidt slidt og jordslået - men med lidt maling og lækkert tapet, tror jeg det bli'r super fint! Det er ikke noget, der skal laves nu og her - men et hygge-projekt til vinteren tænker jeg!!!

tirsdag den 12. juni 2012

Haven i billeder...

En aftentur i haven - må være et af de største privilegier, der findes!!
- I hvert fald hvis man er bare den mindste smule forfalden til haver!
Igår var en af de fineste aftener længe - lyset var smukt til fotografering og der var MEGET at fotografere! Skal love for der er sket "små mirakler" i den sidste uges gråvejr, hvor jeg ikke har været så meget udenfor som sædvanligt!

En klematis på spring

Den "første" pæon

En pæon på vej - den smukke "Sarah Bernhardt"

Det blev også til lidt billeder fra drivhuset - min bedste investering til dato!
Elsker det "nye rum" i haven! (...Som både har fået "loft," gulvtæppe og nips...)
- Og så er det altså bare vildt fedt og motiverende, at følge planterne helt fra frø!

- De første tomater titter frem, og skal nu bare vokse sig store og røde!
- Agurkerne blomstrer på livet løs..
- Og min basilikum er snart klar til en omgang pesto...


Maj♥

På vej til mig....

Billedet er lånt fra en annonce på DBA - hvor jeg har været så heldig at finde NETOP denne gryde!
Min søde tante (Tak Lena♥) hentede den til mig i Rødovre igår - og i løbet af sommeren finder den sin vej til mig! Kunne ikke vente med at vise den frem!Glæder mig så meget!! Den blir' bare SÅ fin i køkkenet - hvor den selvfølgelig skal have sin helt egen faste plads på gaskogepladen!!


Maj♥

mandag den 11. juni 2012

Tapet-lækkerier...
... Fra dagens københavner-tur!
For engang skyld nåede jeg nemlig forbi Retrovillas skønne lille biks i Badestuestræde - og havde det ikke været for en utålmodig frøken (og hendes farmand) - ja, så stod jeg der nok endnu! Men det blev dog til disse tre ruller tapet - en meter af hver!
Har allerede lyst til at tapetsere "hele huset" med dem - omend jeg hellere må nøjes med se lidt mindre projekter:)torsdag den 7. juni 2012

Utroskab??

Det er ikke noget jeg gør tit!!
Men er tre mænd for meget??

- Altså hvis de to af dem hedder Ben & Jerry?


- Jeg er alene hjemme i aften, og har besluttet at hygge mig i selskab med de to herrer!!
Håber ikke frøkenens far kommer for tidligt hjem... Jeg deler nemlig ikke!!!

Min yndlings-hylde...


... må vist være "te-hylden" i køkkenet! Umiddelbart først og fremmest pga de mange lækre teer - MEN måske alligevel ALLERmest pga de skønne, farverige emballager!
Den lyseblå LØV-te er netop ankommet med posten, og skal afprøves sammen med frøkenen i eftermiddag! Hun kommer nemlig hjem fra bondegårdsbesøg med dagplejen!
(I samme pakke var også en ny øko-mayo lavet på koldpresset solsikkeolie - og kikærtemel, som skal bruges til et nyt brød til frøkenen - spændende, spændende!!)

- Tilbage til teen!!
Hvis teen smager bare halvt så godt, som bøtten ser ud - Ja, så blir' det uden tvivl min nye yndlingste:)


Hvad er din yndlingste??

onsdag den 6. juni 2012

Perle-pynt...Nemt, hurtigt, enkelt - og super fint!

Har en masse idéer til store projekter - men kun overskud til de ganske små lige for tiden! - og her er perlerier jo helt perfekte! De dykker for tiden op flere og flere stedet herhjemme!
Lyset i vores spisestue (hvor billederne er taget) er altid rigtig dårligt - stuen ligger nemlig "midt inde" i huset og der er kun lysindfald fra vinduerne i de omkringliggende rum!
- Møg upraktisk på billeder, men helt fantastisk i virkeligheden, da stuen netop er centrum af huset, og der hvor vi opholder os det meste af tiden!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...