torsdag den 30. juni 2011

Torsdags to-do...


Jeg har netop idag modtaget denne fine vimpel, som jeg har købt hos Mette! Er super glad for den - da den fuldt ud lever op til hvad jeg havde håbet! Det tog mig heller ikke mange minutter, før den kom op at hænge på døren til mit arbejdsværelse!!!

I den forbindelse har jeg besluttet mig for at deltage i selvsamme Mettes "Torsdags to-do to-da!"
Min uges to-do liste lyder som følger:

- Oliere og betrække en gammel liggestol


- Fræse, rive og tromle forhaven, så den er klar til græs, ny flisegang og et lille hvidt hegn... en lille smule småborgerlig er man vel...fnis:)
(Familieprojekt - og en smule vejr-afhængigt!!!)


- Fuge de sidste vinduer indenfor!

- Male dør/vinduer sidste gang udvendigt!

- Forsøge mig med en hæklet nøglering!


Det var vist det! Et par af mine projekter afhænger af vejret - så kryds fingre!!!
Alt dette foregår naturligvis sideløbende med, at jeg feriehygger med kæreste og frk. fabulous

Jordbær-cheese-cake


I anledning af, at det idag er min dejlige mors fødselsdag, skal vi i aften spise sammen med hele familien! Jeg har i den anledning lovet min mor at bage verdens mest fantastiske jordbær-cheese-cake! Opskriften kommer fra en af mine veninder- og wow - hvor har den fået en fin plads på min køkken-wall-of-fame
Synes også jeg vil dele denne skønne opskrift med jer! Den laves normalt med husblas og selvom jeg kan lave citronfromage osv med husblas - Ja, så er det ikke rigtig lykkedes for mig uden trævler i denne kage! Men men men, jeg laver den bare uden og det blir' den ikke mindre god af - pga. mascarponen og creme fraichen bliver den reletiv fast efter nogle timer på køl! Her kommer min udgave:

Den lækreste bund laves af...
200 g digestivekiks
100 g mandler
100 g mørk chokolade
150 g smeltet smør
½ tsk salt

Kiks, mandler og salt knuses i en minihakker. Chokoladen hakkes groft og blandes med kikse-melet og det smeltede smør. Massen trykkes fast i en smurt springform (beklædt med bagepapir i bunden!) og bages 13-14 min ved 200 grader. Herefter skal den afkøles helt!!!400-500 g saftige danske jordbær renses og skæres i kvarte. Jordbærene fordeles over den afkølede bund.
(På andre tider af året kan en lækker BLÅBÆR-cheese-cake anbefales!)Så skal det LÆKRESTE cremefyld laves...
400 g mascarpone
150 g sukker
korn af 1 stang vanille
2 past. æggeblommer
200 g creme fraiche
1½  stiftpisket past. æggehvide

Mascarponen (mums) røres blødt. Sukker, vanille og æggeblommer tilsættes. Rør til der ikke er flere klumper. Nu tilsættes creme fraichen! (Hvis man gerne vil bruge husblas, så skal der nu røres 7 blade opblødt, smeltet og afkølet husblas i!) Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen!
Nu skal cremen bare hældes over bund og bær og evt. pyntes med lidt hjemmelavet jordbærsauce!
Stilles i køleskabet 3-4 timer før servering! - og forbered dig på en himmelsk kaloriebombe :)Nu glæder jeg mig bare til at fejre min mor i aften sammen med resten af familien!
Indtil da fordrives tiden i sofaen med søster og "Sex and the city" imens regnen vælter ned udenfor!

Maj♥

onsdag den 29. juni 2011

En ÆGTE feriedag...

Idag har været en skøn dag! Har nået en MASSE ting! Familie-morgen-hygge i sengen, pudset vinduer, malet vinduer, spist smørrebrød og skønne cupcakes med dejlige veninder, slebet og malet vores gamle hoveddør (den ser spritny ud!!!), hygget med aftensmad i haven OG færdiggjort endnu en vimpelranke til en særlig person :) Føler mig som verdens heldigste og mest privilegerede menneske på sådanne dage...

Spildtid = Hækletid


Endnu en tur til høretjek i Slagelse med Frk Fabulous - og endnu engang forgæves... Ingen reaktion på højre øre, reaktion på venstre øre, men hvor meget ved de ikke helt! Femte tur til Slagelse uden brugbare resultater og en Frk Fabulous, som nu HADER ørelæger!! Men mor fik da udnyttet den lange køretid fornuftigt;) Mange tak til Karen for hendes store inspiration - nu er jeg både afhængig af at hækle vimpler og sekskanter (som forhåbentlig før eller siden kan blive til et tæppe!!!) - og begge dele var perfekte projekter til bagsædet i bilen!


Og ja, så lige et billede af en hæklet rangle, som sammen med en (kommende) barnevognskæde skal gøre det ud for barselsgave til min søde kollega! Jeg tog udgangspunkt i opskriften til en hæklet bold og i stedet for at lukke af, fortsatte jeg en ti rækker uden indtagninger og VUPTI, så var der "håndtag" på¨! Synes den er blevet vældig fin!

mandag den 27. juni 2011

Et vaskeægte kup...


Fandt lige denne Tine K lampe på udsalg i min lokale favorit-butik! Førpris 1200kr... Men på det lille orange mærke stod der 200kr!!!!???!!! På bagsiden af mærket er jeg sikker på der stod: "speciellavet til at hænge hos Maj!" Og her hænger den inden længe - i vores lille hygsomme karnap!

lørdag den 25. juni 2011

Dimissions-trøst

Det gik jo desværre sådan igår, at lille frk Fabulous i "gad" overvære sin mosters dimission - og en lur havde hun bestemt heller ikke lyst til! Så i stedet for at se min søster få sit eksamens bevis travede jeg rundt i Vordingborg for et få frøkenen til at sove... Uden held!!! Men men, på min vej mødte jeg den skønneste lille garnbutik... Og ja her er resultatet;)

fredag den 24. juni 2011

En stor dag...

Idag blir' min skønne og dygtige lillesøster færdig som skolelærer! 4 år er der gået siden jeg (på mit sidste år på lærerseminariet) havde min lillesøs siddende på bagsædet af bilen på hendes første dag, som lærerstuderende!! Og NU er hun færdig - og ikke nok med det - idag har hun en jobsamtale på "min" skole - og hvor ville jeg elske, at hun blev min kollega!
Men i hvert fald skal hun fejres idag, og hele familien drager derfor afsted til hendes dimission!
Vi har købt hende et par musselmalede krus, som jeg synes er en tidløs og smuk gave - og enhver rigtig lærer starter jo dagen med en STORT krus kaffe;)
Lille frk. fabulous vil desuden være iført denne "kreation" (skønt med en kæreste, som arbejder et sted hvor der er en trykke)... til ære for hendes elskede (gud)moster♥
Tanker fra Maj♥

Med en tåre i øjet...

Så blev det endelig sommerferie, og jeg har netop sagt farvel til mine søde elever! Efter en skøn formiddag med kager, boller og kongespil i haven blev det tid til farvel;) Det kostede en god sjat tårer, men det var det hele værd! Og sikke jeg blev forkælet med gaver og fine, fine breve! Den grønne farve skyldes er jeg er deres "yndlings øko-flipper!!" JEG ELSKER MIT ARBEJDE!

torsdag den 23. juni 2011

Sommerferieafslutning...


Så er der bagt 60 cupcakes og lagt dej sammen til 60 landboller! Så nu kan 6.klasse bare komme an imorgen tidlig :) Den sidste gang de indtager mit hjem/have - det bli'r både hyggeligt og sørgmodigt på samme tid! Mine larmende møgunger, mine skønne englebørn, mine små matematikgenier... Ja jeg kunne blive ved! Mine ældre kollegaer hævder at "det går over".... Hmm kan ikke forestille mig det!! Den første klasse jeg har haft - og med garanti (i hvert fald indtil videre) den mest fantastiske af slagsen!

Landboller

1 liter koldt vand
30 g gær
4 spsk olivenolie
2 spsk honning
200 g havregryn
100 g frø og kerner
200 g rugmel
600 g hvedemel

Gæren røres ud i vandet! De øvrige ingredienser tilsættes og røres godt med en grydeske!
Hæver 8-12 timer i køleskab. Dejen er super klistret og sættes på bagepladen med en ske!
Pensles med kaffe og bages 20-25 min ved 200 grader (varmluft)

Super nemme morgenmadsboller... og frokost osv...

onsdag den 22. juni 2011

Chicken tonight...

Aftenens menu står på gammeldags kyllingesteg a la Camilla Plum (min yndlings kogekone!!) med nye danske kartofler, skilt sovs og hjemmelavet agurkesalat....mmh!

Mors gode agurkesalat
...pund til pund...

1 agurk revet i tynde skiver
1-2 dl. vand
1-2 dl eddike
1(-2) dl rørsukker
Salt og friskkværnet peber

Vand, eddike, sukker, salt og peber koges op i en gryde og hældes over agurkerne. Lad det køle af og så er det klar til servering;)
Åh ja - og så lige dagens indkøb ( en slags sommergave til mig selv... og min iphone!!)
En lækker militærgrøn jakke fra Pulz og et karrygult tørklæde dertil - Jeg er VILD med brændte farver!
OG en super lækker skind "pung" til iphonen,så den er lige ved hånden - har ofte problemer,da den ikke lige kan være i alle lommer - så dette blev min løsning når jeg ikke altid har en stor taske med på farten!

Imorgen står den på cykeltur til stranden med min dejlige 6.klasse - og så er det hjem og bage boller og kage til de endnu en gang (og desværre også den sidste gang...suk) indtager mit hjem til morgenmad fredag!
Sommerferien nærmer sig med hastige skridt... og jeg kan næsten ikke vente!

tirsdag den 21. juni 2011

ZzzzzzZ....

Pyha hvor kunne jeg blive liggende og dase et par timer endnu her i sofaen...
Synes jeg er kronisk træt for tiden - tror det eneste som hjælper er syv ugers sommerferie lige om hjørnet...
God dag til jer!

lørdag den 18. juni 2011

Nyt yndlingstørklæde...

Det våde vejr har lænket mig til sofaen og tvunget hækletøjet i hænderne på mig!!! Tror det bli'r verdens lækreste halstørklæde;) "White Collar" maraton i tv, Frk Fabulous lørdagshygger med momse og moffe og aftenen byder på grill og hygge med gode venner! God lørdag!

Færdig hyldeblomstsaft;)

Med god hjælp fra mini-søs er saften nu siet og hældt på flasker! Vi blev begge overrasket over hvor sødt det smager, næste gang kan der sagtens spares på sukkeret! Men der er ingen tvivl om, at det smager SUPER lækkert - kan næsten ikke vente med at blande det op med lidt hvidvin på en dejlig sommeraften....mmmh

fredag den 17. juni 2011

Så kom garnet...

Det lækre drops eskimo garn er netop landet i mit hjem!!! Så nu skal der hækles stribet halstørklæde til mor og strikkes rosa poncho til frk. Fabulous!
God weekend derude i blogland!

torsdag den 16. juni 2011

GaveREGNVerdens bedste dagplejemor har fået sin sommergave (som hun blev meget glad for! ) og nu er der regnvejrshygge for resten af dagen! God aften derude;)

onsdag den 15. juni 2011

Sommer-tid er Jordbær-tid...

En hyggelig aften-cykeltur forbi gården med friske jordbær.... Ren sommer-hygge:)
God aften!

Lidt nyt til pigerne....

Skønne æble-knapper til mor, som kom med posten idag!

Ny hat til frk fabulous, da hun vågnede midt i HM efter sin EEG-undersøgelse med håret fyldt med gele... Så måtte mor ty til denne fine hat;)

tirsdag den 14. juni 2011

Nedtælling til sommerferie...


Idag har været en af de der skønne sommerdage, som virkelig får mig til at føle at ferien er nær! Bare 8 arbejdsdage tilbage - det blir' så lækkert!
Idag har budt på strandtur med klassen, hvor jeg fik plukket hyldeblomster til hyldeblomstsaften, som nu står og trækker i køleskabet! Opskriften følger senere hvis der bliver en succes - det improviseret efter hvad der var tilrådighed i køkkenet :) Frokosten (smørrebrød) blev nydt sammen med gode veninder - og aftensmaden - den skønne, sommerlige og supernemme squashtærte, som vi er vilde med herhjemme - blev nydt i samlet selskab for engangs skyld! Efter maden strøg vi alle tre i Kvickly og købte en længe ventet cykelstol til frk. fabulous - og HOLD NU OP hvor hun er vild med at cykle!
Elsker denne slags aftener og kan fornemme at de næste måneder vil byde på flere af den slags!

Squashtærte a lá Jordbærhjelm
(- min skønne rødhårede veninde!)

5 æg
125 g hvedemel
1 dl olivenolie (eller flydende becel)
1 tsk bagepulver
Salt og peber
- Røres sammen!

150 g stegt bacon
1 finthakket løg (- idag blev det to bundter forårsløg - lækkert!)
1 revet squash (- hvor vandet presses ud)
125 g revet ost (- gerne emmentaler)

Bages ved 180 grader i 35-40 min
i et tærtefad med bagepapir!

Serveret med revet gulerod og grovflutes!

Og ja, det er en tærte uden bund - hvilket gør den EKSTREM nem og MEGET lækker!


Rigtig god aften!

Hyldeblomst-høst

Så er der hyldeblomst saft til småfolket inden længe:)

mandag den 13. juni 2011

Nyt hjem til garnet...Så blev kisten stort set færdig, mangler at finde den rette "knop" som håndtag, men den må vente til den perfekte dukker op!! Så her til aften kunne garn, stof mm flytte over i kisten, og er ikke længere udsat for støv i den åbne kurv! Dejligt, specielt nu hvor drops-pakken er på vej, FYLDT med garn til de efterårets projekter!

lørdag den 11. juni 2011

Pinse-ferie...

Mini-ferien startede igår med hyggeligt besøg af gamle gymnasie-veninder, skøn pasta carbonara og lidt hækling i sofaen til sidst!"Hæklet" lanterne - del af dagplejemors gave;)


Pasta Carbonara á la Maj
Fuldkornspasta koges
Bacon og kylling svitses i olivenolie med lidt hvidløg
Når pastaen er kogt færdig blandes den med et par æg, lidt fløde (vi bruger havrefløde) og en god gang friskrevet parmasan. Bland kødet i og masser af friskkværnet sort peber!

Ellers byder ferien på sommerhushygge med HELE familien (ca. 35 pers) idag, hvilket indebærer masser af grill, vin, rundbold, fodbold osv! Imorgen fødselsdag hos "Fætter Noah" og søndag aften tager jeg i sommerhus med de gamle gymnasie-veninder og sover til mandag - Det blir' så fabelagtigt!!
God Pinse til alle!

fredag den 10. juni 2011

Effektiv torsdag...

Frk. Fabulous sov sødt i sin seng, Far Fabulous var til fodbold (og kom hjem med et smadret knæ, med mistanke om at minisken er røget - sygehuset kalder idag)... Nåh men det betød en hel aften for MAJ selv!! Jeg fik derfor tapetseret et par møbler færdige! - Skabet er til legehuset og skamlen til køkkenet! Vesten til frk. Fabulous blev også færdig! Skøn aften!

torsdag den 9. juni 2011

Fra jord til bord...

Imorges fandt jeg mine "kæmpe" pæoner nærmest liggende på jorden! De måtte straks ind og fryde mit øje fra sofahøjde!! Denne pæon, "Sarah Bernard", købte jeg sidste år, og det er HELT vildt som den storblomstrer - den skal helt sikkert have et espalier til næste år!!

Lutter Idyl: Give Away!

Lutter Idyl: Give Away!

onsdag den 8. juni 2011

Onsdagsburgere

Aftenens menu stod på burgere med hjemmelavet salsa, guacamole og øko-bøffer med smeltet med brie på toppen;) Hele familiens livret!

tirsdag den 7. juni 2011

Mor-datter glæde...


Dagen idag har været en dejlig familie-dag, hvor turen gik til Næstved!
Anledningen var, at frk. fabulous skulle til øjenlæge, og have tjekket brillerne!
Hendes øjne har rettet sig en del, men lægen har alligevel valgt at øge styrken til +3 på begge øjne - hvilket betyder, at vi de næste par måneder "øjensynligt" skal udkæmpe en mindre kamp for at få frøkenen til at holde brillerne på (- dette skyldes at de nye synsindtryk vil være for overvældende!!!).
Så alene det gjorde gjorde dagen "dejlig" - da alle de hjælpemidler frøkenen kan få er MEGET velkomne!
Men men men - ikke kun lillepigen fik udbytte at dagen!!! Hendes mor fik også lov at slå sig løs i fantastiske butikker, såsom Stof2000 og Søstrene Grene....Mmmmmh... Når man nu ikke har nogen stofbutikker i hjembyen (er det ikke utroligt????) så må man jo tage chancen når den byder sig;)


I Stof2000 blev det til liggestole-stof til loppefundet og noget lækkert bomuldstof til bl.a. en sommerbluse til frk. fabulous!

I Søstrene Grene blev det til lidt af hvert - lidt garn, et par dåser (til hæklenåle, målebånd mm), perler til en halskæde-idé, skønne postkort (til lillepigens værelse) og en lille notesbog til arbejdet (min iphone erstatter altså IKKE HELT papir og blyant!!). Da jeg kom hjem opdagede jeg den fineste lille skrivelse, som var trykt på bogen:

"A daughter is just a little girl who grows up to be a friend."

Skønt ikke?


Sidst men ikke mindst fandt jeg disse sætterkasser (til kun 67,70kr!!!!!), som skal males op tapetseres i sommerferien! En til frk. fabulous og en til min dejlige guddatter!


Ovenpå en lang men dejlig dag - med tur til Næstved, øjenlæge, indkøb, pædagogisk afdelingsmøde på skolen og til slut et glas rødvin vil jeg hoppe til køjs! Nat Nat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...